2016. október 16., vasárnap

Levendulás-roses bonbon

Levendulás-roses bonbon



Még Tihanyban ivott Roland levendulás-rose fröccsöt, és onnan jött az ötlet, hogy ezt az ízkombinációt bonbon formájában is ki kell próbálni. Annak, aki szereti a levendulát, nem fog csalódást okozni ez a bonbon, mert a rose és a levendula a krémes étcsokoládéval tömény ízorgia. Ennek tükrében nem is csoda, hogy újabb bonbon került fel a kedvenceim listájára. 



Hozzávalók:
Krém:
100 gr étcsokoládé
0,5 dl levendulaszirup/szörp
0,5 dl rose

Csokoládé burok:
200 gr étcsokoládé
2 gr porított kakaóvaj

Díszítés:
2 teáskanál porított kakaóvaj
késhegynyi gyöngy lila lüszterpor

A krémmel töltött leheletnyi vékony csokoládéburok 


Elkészítés:
1. Először a krémet készítjük el: a csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, és  fokozatosan hozzáadagoljuk a levendulaszirupot, amíg a csokoládé fel nem veszi teljesen az egész folyadékot, majd ezután a roseval is ugyanígy járunk el. Félretesszük hűlni. 
2. A díszítéshez a kakaóvajat felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lüszterport, és temperáljuk. Gumikesztyűben az ujjunkkal random össze-visszamaszatoljuk a forma belsejét, majd hagyjuk megszilárdulni.
3. A csokoládét temperálom a burokhoz, formába öntöm, lecsepegtetem a felesleget, és hűtőbe teszem szilárdulásig. Ezt követően megtöltöm a krémmel, és hagyom egy kicsit megbőrösödni, majd a maradék csokit újra felmelegítem, és lezárom vele a bonbont.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése