Levendulás-roses bonbon
Még Tihanyban ivott Roland levendulás-rose fröccsöt, és onnan jött az ötlet, hogy ezt az ízkombinációt bonbon formájában is ki kell próbálni. Annak, aki szereti a levendulát, nem fog csalódást okozni ez a bonbon, mert a rose és a levendula a krémes étcsokoládéval tömény ízorgia. Ennek tükrében nem is csoda, hogy újabb bonbon került fel a kedvenceim listájára.
Hozzávalók:
Krém:
100 gr étcsokoládé
0,5 dl levendulaszirup/szörp
0,5 dl rose
Csokoládé burok:
200 gr étcsokoládé
2 gr porított kakaóvaj
Díszítés:
2 teáskanál porított kakaóvaj
késhegynyi gyöngy lila lüszterpor
A krémmel töltött leheletnyi vékony csokoládéburok |
Elkészítés:
1. Először a krémet készítjük el: a csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, és fokozatosan hozzáadagoljuk a levendulaszirupot, amíg a csokoládé fel nem veszi teljesen az egész folyadékot, majd ezután a roseval is ugyanígy járunk el. Félretesszük hűlni.
2. A díszítéshez a kakaóvajat felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lüszterport, és temperáljuk. Gumikesztyűben az ujjunkkal random össze-visszamaszatoljuk a forma belsejét, majd hagyjuk megszilárdulni.
3. A csokoládét temperálom a burokhoz, formába öntöm, lecsepegtetem a felesleget, és hűtőbe teszem szilárdulásig. Ezt követően megtöltöm a krémmel, és hagyom egy kicsit megbőrösödni, majd a maradék csokit újra felmelegítem, és lezárom vele a bonbont.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése