Mogyorókrémes bonbon
Amikor az utolsó bonbont is
kipattintottam a formából, és végignéztem a csillagporos csokoládékon, hirtelen
emlékeztem, ez tényleg varázslat, és nem kell más hozzávaló, mint csokoládé és egy csipet mágia. „Próbálj ki.
Kóstolj meg. Ízlelj.” És milyen felemelő érzés visszatalálni a
csokoládékészítéshez! „Nem tértél vissza, mert sohasem távolodtál el.” – jött
a válasz, és akkor eszméltem rá, hogy az előbb hangot adtam a gondolataimnak.
A bonbonhoz a dm-ben kapható bio
mogyorókrémet választottam, ami nem tartalmaz tejet, ellenben több mogyorót, és
nagyon finom. A csokoládéburokhoz 64%-os perui étcsokoládé társult, ami az
enyhén füstös ízvilága miatt nem éppen a legjobb választás a mogyorónugáthoz,
de sajnos gyorsan kifogytam a Lindt csokoládéalapomból, így nem volt más
választásom.
Hozzávalók:
200 gr étcsokoládé
2 gr kakaóvaj
2-3 ek. mogyorókrém
lüszterpor a díszítéshez
Elkészítés:
- A bonbonformát aranyszínű lüszterporral díszítettem.
- A csokoládét szokás szerint temperálom a burokhoz, majd beteszem 20 percre a hűtőbe.
- A mogyorókrémet habzsákba töltöm, és a csokoládéhüvelyeket megtöltöm vele, majd kb. 15-20 percre a hűtőbe teszem.
- Újra temperálom a maradék csokoládét, és lezárom vele a bonbonok alját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése