2016. szeptember 14., szerda

 Ribizlis süti



Vettünk a hétvégén ribizlit, ami gyorsan "elfáradt", és mentettük a menthetőt, így lett belőle ez a ribizlis süti, aminek az alapja egy nagyon egyszerű piskóta recept, amit a nagymamámtól tanultam. Egyáltalán nem édes, sőt, a ribizli miatt könnyed édes-fanyar ízvilága lett a sütinek. Reggelire készítettem, bár erősen vissza kellett fognom magam, hogy ne vacsoraként végezze.


Hozzávalók:
2 db tojás
1-1,5 pohár cukor
fél pohár olaj
3 pohár liszt
1 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
mandulatej/tej/víz

Elkészítés:
A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a citromhéjat is. A lisztet és a sütőport beleszitáljuk a cukros alapba, és mandulatej segítségével jó krémesre keverjük. Sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Ugye milyen egyszerű?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése