Briós
Reggelire egy finom jégcukorral
vagy szeletelt mandulával megszórt briós jöhet?! Ez persze gluténmentes verzió,
és kicsit tömörebb a textúrája a hagyományos búzalisztes pékárutól, de nagyon
foszlós és ízre is tökéletes. Hozzá egy kis tea vagy kávé, élvezni, keverni az
ízeket, közben olvasni egy könyvet vagy cikket. Nem is indulhatna jobban a szombat reggel.
Az új munkahelyem környéke tele
van papír-írószer és hobbiboltokkal, így ilyen csodás dolgokat tudok beszerezni,
mint ez a madárházas csomagolópapír, amit én ajándékcsomagolás előtt simán
felhasználok fotóháttérnek. És a hőlégballonosat még meg sem mutattam, na majd
egy másik alkalommal.
Az eredeti receptet Kis Dóritól kölcsönöztem, ITT olvasható.
Hozzávalók:
225 g Mix B - Bread-Mix
2-3 ek. cukor
10 g vaníliás cukor
1 csipet só
3 g porélesztő
125 ml meleg mandulatej
1 nagy tojás
40 g olvasztott vaníliás
margarin
Megkenéshez:
tojás
jégcukor
szeletelt mandula
- A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, hozzáadjuk a meleg mandulatejet, tojást és olvasztott margarint, majd robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk a tésztát. Letakarjuk és 45 percen át kelesztjük.
- A megkelt tésztát vékonyan megolajozott felületen átgyúrjuk, majd négy részre osztjuk, a tésztagombócokat kisodorjuk és feltekerjük. Feltekerési technikákat ITT lehet megnézni.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, majd a felvert tojással lekenjük, és 15-20 percig kelesztjük a briósokat.
- A tetejüket megkenjük még egyszer a felvert tojással, megszórjuk jégcukorral és szeletelt mandulával, majd 175 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
Nagyon nehéz kivárni, amíg kihűl, melegében a legfinomabb, de 2-3 nap
után is egy kis felmelegítéssel tökéletes. Félbe vágva és megkenve egy kis
narancs- vagy szederlekvárral isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése