Egy kis forrócsoki jöhet?! Hangolódjunk a karácsonyra recept összetevői: készíts egy kis lélekmelengető forrócsokit, végy egy vastag takarót, egy jó karácsonyi témájú könyvet és/vagy ünnepi muzsikát, izzítsd be a "tüzet" a (mini) kandallódban, végül végy egy csipet csillagport, és voilá, már részese is vagy a karácsonyi történetnek!
Mézeskalácsos forrócsoki
Klasszikus karácsonyidéző recept: jó minőségű étcsokit megolvasztok vízgőz felett, és amikor megolvadt a csokoládé, beleszórok ízlés szerinti mennyiségű mézeskalács fűszerkeveréket, majd fokozatosan hozzákeverem az étcsokis mandulatejet, és egészen addig kavargatom, amíg homogén állagú forrócsokit nem kapok. Természetesen a tej mennyiségének függvénye, milyen tömény-híg forrócsoki a végeredmény, én a hígabb verziót preferálom.
Martinis forrócsoki
Az előző recept szerint vízgőz felett elkészítjük a forrócsokit, belekeverünk egy leheletnyi mézesaklács fűszert, majd amikor levesszük a tűzről a forrócsokit, várunk pár percet, míg hűl a csoki, és hozzáadunk egy kis Martini Biancot. A pohár szélét cukorral díszítjük: bevizezzük a pohár szélét és cukorba mártjuk, ezt követően önthetjük bele a forrócsokit a pohárba.
"Ne, csak a gombokat neeee! Gumicukorból vannak!" |
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, elkeverünk benne egy kis őrölt gyömbért, majd egy evőkanál facsart narancs levét, és ezt követően keverjük el a (mandula)tejjel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése