2020. december 20., vasárnap

Pisztáciás és aszalt sárgabarackos-marcipános bejgli

Chriiiiiistmas is around the corner!!!! Szeretem a karácsony apró mozzanatait, amik szertartásos jelleggel bírnak - legalábbis számomra: tollat ragadni, és írni a családnak, rokonoknak, elkezdeni csomagolni az ajándékokat, elolvasni mindig ugyanazokat a karácsonyi történeteket, megnézni a kedvenc karácsonyi filmeket, és persze készülni bonbonokkal/ sütikkel. Bejgli nélkül nincs karácsony, ugye? A hagyományos diós, mákos verziók helyett, idén is más ízeket részesítettem előnyben. A gluténmentes bejgli tészta recept ITT  olvasható. A tésztából két kisebb bejglit készítettem:

Hozzávalók a töltelékekhez:

Pisztáciás:
80 gr pisztácia
20 gr mandula
60 gr cukor
kávés kanál vanília esszencia
víz

Aszalt sárgabarackos-marcipános:
200 gr marcipán
pár db aszalt sárgabarack


A tésztát nem részletezném, mivel a fenti linken megtalálható a részletes leírás, így a töltelékek.
Pisztáciás töltelék: A pisztáciát ledarálom a mandulával és a cukorral, ezt követően pedig hozzáadom a vaníliakivonatot, és annyi vizet, hogy egy ragacsos állagú pisztáciapasztát kapjak, amit szépen el lehet oszlatni a tésztán és feltekerni.

Aszalt srágabarackos-marcipános töltelék: A marcipánt két folpack között kinyújtom kicsit kisebb méretűre, mint a kinyútott bejgli tészta, és ezt követően a bejglire helyezem, a feldarabolt aszalt sárga barackokat belenyomkodom kissé a marcipánba, és felcsavarom a tésztát.
TIPP: az aszalt gyümölcsöket érdemes valami finom, jó minőségű borba áztatni pár órát/ egy éjszakát




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése